11.4.2019 / Päivä 6
21,9 km
8 legiä
korkeus: 1030 m
sää: aamu -9C, pilvinen, heikko lumisade, heikko tuuli; päivä -7C, pilvistä, sumua, tyyni; ilta -18C, aurinkoista, tuuleskelee pohjoisesta
sijainti: N 78,79603° E 017,70366°

Omia polkuja

Normaaliin tapaan aamu alkoi telttakunnassamme klo 07:00 herätyksellä. Yö oli ollut suhteellisen leuto, ja untuvapussien päällä käytettävät kuitumakuupussit olivat keränneet tehtävänsä mukaisesti hieman kosteutta. Jo rutiiniksi muodostuneen tavan mukaan keittimen jo tuodessa kerrassaan luksuksen omaista lämpöä telttaamme Jaakko nosteli pussit aurinkoiseen pakkasaamuun kuivamaan.

Legit lähti hieman yhdeksän jälkeen Teron johdolla loivaan ylämäkeen.
Parasta päivän reitissä oli se, että olemme päässeet jäätikölle, ja jälkiä muusta ihmiselosta on ainoastaan kovin satunnaiset tuoreen lumen alta hahmoutuvat kelkkaurat. On ai ka sanoinkuvaamaton tunne avata latua maisemassa jossa hohtavaa hankea riittää silmänkantamattomiin, ja toisinaan siintää vuorenhuippuja. Auringon, jäätikön ja koskemattoman hangen lisäksi kohokohtia oli näkemämme hieno ”snowbow”, eli valkoinen sateenkaari, ja se että nautittiin auringosta yhdellä legitauolla 5 min ylimääräistä.

Kaikki vaeltajat ovat myös hyvässä sielun ja ruumiin voimissa.

Ja hei kommentoikaa näitä blogeja, saamme kommentit tänne tietoomme, ja se on superkivaa (kunhan ne kommentit on kivoja). Tämä on niin siistiä!

Kuvassa: Hiihtoa kohti Huippuvuorten hohtavaa riemukaarta! (kuva: Korpi-Jaakko)

– Kaisa

PS. Retkikunta tosiaan saa kommentit telttoihin toimitettuna muutaman päivän välein. Myös kommenttien näkyminen blogissa ottaa hetken, sillä näin kuuman vaalivaikuttamisen aikaan, viestimies hyväksyy kommentit varmuuden vuoksi manuaalisesti.

6 kommenttia julkaisussa “Omia polkuja

 1. Kari Ennola

  Teillähän on hirvee vauhti. Mihin teillä on kiire? Te ootte jo 3 päivää meitä edellä.

  Muokkaa
  Vastaa
 2. Reissu Pete

  Moi, Hieno reissu teillä meneillään ja kelitkin näyttävät suosivan. Retkeä on mukava seurata ja nyt jopa intouduin kirjoittamaan. Nimittäin epäilen vahvasti että olette kuitenkin nähdeet ”Icebow:n”. Tuollaisina kuulaina ja kirkkaina päivinä noilla leveysasteilla vesi tiivistyy jääkiteiksi joista tuossakin ilmiössä todennäköisesti on kyse. Snowbow olisi nähtävissä (mikäli se olisi mahdollista näkyvyyden heiketessä lumisateessa) siinä tapauksessa, että jääkiteet olisivat yhdistyneet ilmassa ja muodostaneet lumihiutaleita joista auringonvalo heijastuessaan olisi voinut muodostaa snowbown ja että kiteitä olisi niin vähän, että ne olisivat vielä voineet heijastaa ylipäätään mitään säännöllistä.
  On kuitenkin edelleen mahdollista, että olette nähdeet Snowbown toisesta näkökulmasta. Tiedän, että noilla alueilla hiihtäessä on nähtävissä mitä eriskummallisempia näkyjä. Paikoitellen näyt ovat niin vaikuttavia, että niiden vaikutus voi helposti ulottua kattamaan koko joukon tajunnan. Joukkotajunnan muutoksia kutsutaan ns. Betrien harhaksi, missä joukkotajunta tiivistyy asumattomilla seuduilla yhteneväiseksi ja joukko tai ryhmä alkaa uskomaan omaan tekemiseensä. Huonona puolena taudin kuvassa addiktoituminen. Asiaa on tutkittu Grönlannissa ja Huippuvuorilla useita kuukausia kestävillä otannoilla. Olosuhteet näyttäisivät tukevan tätä teoriaa, vaikkakin teoria näyttäisi teidän osalta käyvän toteen melko aikaisessa vaiheessa. Taudin kuva teidän kuvauksen perusteella on kuitenkin melko selkeä ja lääkittävissä. Jaakolla pitäisi käsittääkseni olla lääkettä vaivaan.

  No näin. Terveisiä kaikille ja syksyllä nähdään.
  Pete Mäkelä (Reissu Pete)

  Muokkaa
  Vastaa
 3. annavarakas

  Blogi-päivityksenne on illan kohokohtani. Nautin sen kuuman teen kanssa. Netflixiin on tullut meidän seuraamien sarjojen uusia tuotankausia. Kohta en jaksa enää odottaa ja korkkaan ensimmäiseksi Killing Even toisen tuotantokauden. Vaari siirsi auton katupesurin tieltä. Luka pääsi taitoliikunnassa jäähylle, kun ei noudattanut ohjeita. Ohjaaja ihmeissään.

  Muokkaa
  Vastaa
 4. Heini Hietala

  Mukava seurata teidän retkeä. Kovasti on vaihtelevat kelit siellä. Toivottavasti reissu sujuu sunnitellusti ja kelit pysyy kohtuullisina. Otahan Merike paljon kuvia, kiva olis päästä niitä näkemään.

  T:Heini

  Muokkaa
  Vastaa
 5. Pauliina Nuuttila

  Moikka Kaisalle ja muillekin! Mahtavan näköistä erämaata siellä!! Ja varmasti ikimuistoinen elämys! Täällä jakanut tietoa teijän reissusta ja kehottanut ihmisii seuraamaan blogia😀mahtavaa jatkoa sinne lumen keskelle♥️t:Pauliina. N

  Muokkaa
  Vastaa

Kerro, kysy, kommentoi!