21.5.2018 / Päivä 27
36,78 km
13,25x50min legiä
korkeus: 1521m
sää: on-off lumisade ja on-off näkyvyys koko päivän. Tuulta 3-5m/s.
sijainti: N65.95921 W040.00566

Alle 100 km maaliin!

Kolmikko-teltan aamu alkoi kello 7 Sannin viimeisen viikon perinteeksi muodostuneella ”TJ3”-kuulutusella. Aamutoimien ja leirin purun jälkeen olimme suksilla jo klo 9:06, joka lienee uusi ennätyksemme (yleensä olemme vähintään vartin lähtöajasta myöhässä). Illaksi oli luvattu lumisadetta, mutta saimme nauttia lumikuuroista jo heti aamusta asti. 13 legin päivä kului uskomattoman nopeasti vaihtelevassa säässä hiihdellen. Samaan legiin saattoi mahtua niin whiteout-puurossa kompassin varassa matelua kuin sinitaivaan alla kohti äärettömyyksiin avautuvaa horisonttia auringonpaisteessa sivakointia. Toki meidän tuurillamme whiteouttia oli tarjolla eniten.

Tänään niitä kauan kaivattuja alamäkiäk in löytyi muutama. Ne olivat tosin niin laakeita, että ne havaitsi lähinnä siitä, ettei ahkio nykinyt ihan niin paljon kuin yleensä. Lisäksi onneksemme päivän loppupuolella aiemmin hiihtämistä merkittävästi haitanneet sastrugit tasoittuivat hieman. Ei liene mitään niin ärsyttävää kuin puolimetristen lumiaaltomeren läpi ylös-alas sahailu.

Päivä oli jo kolmas pitkä päivä putkeen. Kun hiihtää 13-14 -tuntisia päiviä, ei yöunille jää kovin paljon aikaa. Leiriytymiseen ja pakollisiin huoltotoimiin (kuten lumien sulatteluun) menee vähintään 5 tuntia vuorokaudesta. Eipä tuossa hirveästi aikaa nukkumiseen jää! Useampi päivä onkin mennyt 5 tunnin yöunilla (toim.huom. ja juurikin viime yönä tuli untapalloon yli 7h 😛 ).

Kaikilla on kuitenkin kova motivaatio mennä jäätiköstä yli, joten jostain ne voimat onnistuu ammentamaan! Olimme vielä viime viikolla pahasti jäljessä aikataulusta kolmen kokonaan teltoissa vietetyn myrskypäivän sekä alussa tahtia hidastaneen sairastapauksen sekä päiväkausiin venyneen evakuoinnin odottelun vuoksi. Kun reissua oli jäljellä viikko, oli hiihdettävää jäljellä 220 km. Olemme nyt hiihtäneet siitä pois yli 140 km neljässä päivässä ja matkaa jäätikön reunalle on enää alle 100 km. Eiköhän tästä siis yli mennä!

Kolmikko, eli Sanni, Frida ja Minna

Kuvassa: The Kompassiteline käytössä (kuva:Nina)

10 kommenttia julkaisussa “Alle 100 km maaliin!

 1. Siru

  Tsemp! Tsemp!
  Fridalle tiedoksi, että täällä valmistaudutaan osittain uudistuneen joukkueen kanssa hyvää vauhtia ensi kauteen. Sua odotellaan myös kovasti eikä ole kertaa, ettei joku kysyisi millon tuut 🙂 Tarinoita odotellessa! Ja toivotaan hyviä säitä!

  Muokkaa
  Vastaa
 2. Mirja Vilmi

  Kädet on yhä ristissä että loppuun asti kestätte ja saatte voimia ja hyviä hiihtokelejä tuon suuren urakan loppuunviemiselle..Vihreys odottaa teitä valkoisen sijaan.Suomi vetää puoleensa.Terkut ja tsempit t.äiti ja isi

  Muokkaa
  Vastaa
 3. Leena rannikko

  Kotona ootetaan Sanni. Voimia lopuille kilometreille koko naisporukalle. Kovia naisia olette.

  Muokkaa
  Vastaa
 4. Jonna Kärkkäinen

  Huhhuh, tsemppiä vielä loppumatkaan! Ja terkut Suomen helteistä!

  Jonna

  Muokkaa
  Vastaa
 5. Camilla Pelin

  Tervetuloa ihmisten ilmoille – toivottavasti ne valkoiset nallet eivät ole odottamassa siellä rantsussa! Hui..
  Kiitos jännittävistä ja kuvaavista postauksista, odotamme innolla seuraavaa! Blogin lukemisesta on tullut vähän niinkuin elämäntapa. Voimia loppumatkalle! Kramar till Frida!😘

  Muokkaa
  Vastaa
 6. Marjo L

  Hei Naiset!
  Reipasta meininkiä siellä lakeuksilla – varokaa ettei ahkiot ala keulia! Turvallisia loppulaskuja railoja väistellen.

  Muokkaa
  Vastaa
 7. Mervi

  No, siitähän mennään yli että heilahtaa 😊. Hyvä työ tytöt! Voimia kaikille ja kiitos hienosta blogista, joka on miltei poikkeuksetta herättävä lukemaan uunituoreena eli yöllä. Ja Nina: ei tarvii säästellä voimia. Anoppi on hoitanut siun perintömaan, suuren kirsikkatarhan. Kivet pesty ja alue haravoitu😁.

  Muokkaa
  Vastaa
 8. Anna

  Tsemppiä loppukilometreille! Olette joka tapauksessa voittajia, huikea seikkailu takana!!

  Frida – dina hejarop från Grönland hjälpte – kanske du har hört att det blev 4 medaljer i stafettkarnevalen (3 guld, 1 brons) om jag räknade rätt 🙂

  Muokkaa
  Vastaa
 9. Seppo Teirasvuo

  Tzemppiä lopulle sataselle ja koko porukalle! Tervetuloa helteiseen Suomeen toivottelee iskä T

  Muokkaa
  Vastaa
 10. Pata

  Nauttikkaa viimeisistä päivistä ja legeistä! Ottakaa kaikeen irti mitä Grönlanti tarjoaa teille. Kun olette himassa, niin menee pari kuukautta ja haluatte takaisin jäälle. Nyt on aika nautiskeluun 👍🏼

  Muokkaa
  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *