25.4.2016 / Päivä 2
9,5 km / 15,1km yhteensä (noin 600 kilometristä)
7 legiä (a 50min)
korkeus: 812m
sää: aamu -0°C, itätuuli n. 4m/s, aurinkoinen; päivä +5°C, heikko itätuuli, puolipilvinen; teltassa +14°C ilman keitintä
sijainti: N 67,1279 W 049,7282

Vauhti korjaa virheet

Kesäinen auringonpaiste on saanut retkikunnan ajattelemaan palmuja ja tomaattien kasvattamista teltassa.
Teltan sisälämpötila on kohonnut trooppisiin lukemiin. Mittari näyttää teltassa +14 astetta ilman keitintä. Olemme pohtineet, kuinka bensaa voisi kuluttaa enemmän. Tähän saakka olemme hyödyntäneet sulamisvesiä niin uimiseen kuin nesteytykseen.

Matka on sujunut maaston muodot huomioiden oikein joutuisaan. Öinen pikkupakkanen oli kovettanut jäätikkökumpareet ja hyydyttänyt sulamisvesilampareet. Muutamia kertoja lukuunottamatta jää kesti ja tavarat pysyivät miltei kuivina. Reitinvalinna tkin osuivat aika hyvin nappiin. Pari kertaa jouduttiin pakittamaan aiotulta etenemislinjalta ja etsimään kulkukelpoisempi reitti. Aina semmoista ei ollut tarjolla, jolloin turvauduttiin vauhti korjaa virheet -metodiin ja ravattiin pulkkien jahtaamina askelfrekvenssiä ja -pituutta ripeästi kasvattaen.

Olemme saavuttaeet kisavauhdin, huimat 1,3 km tunnissa ja ensi vuonna suunnitemissa on osallistuminen Sissimiutin Arctic Circle Racing hiihtokilpailuun. Ehkä pärjäämme siellä paremmin, kuin aikoinaan alakoulun hiihtokisoissa.

– Niina, Paula ja Tomi

Kuvassa: Niina hetki ennen kuin askelfrekvenssi ja -pituus kasvavat.

Retkikunnalla kaikki hyvin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *