1.5.2016 / Päivä 8
21,5 km / 135,1 km yhteensä (noin 600 kilometristä)
8 legiä (a 50min)
korkeus: 1840 m
sää: -7…-2°C; päivän alkupuoliskolla heikko tuuli ja puolipilvistä; välissä hetki tyyntä ja aurinkoista; iltaa kohti tyyntä, pilvistä ja heikkoa lumisadetta
sijainti: N 66,6843 W 047,2366

Vappumarssi

Tunnelma oli vakava, miltei harras, kun marssimuodostelmamme suuntasi kohti itää. Vaikka oli työväen juhlapäivä, ei jäätikköjuhdalla ole varaa jättää hiihtokeliä käyttämättä, siihen ei työmoraali kertakaikkiaan taivu.

Poissa oli pystypäinen uhmakkuus, joka vappumarssin perinteeseen kuuluu. Ei kuulunut ämyreistä marssilaulut tai hengennostatushuudot. Sen sijaan välillä oli pysähdyttävä muutamaksi sekunniksi, nojattava sauvoihin ja huokaistava syvään. Isojää pistää pienen ihmisen nöyrtymään.

Telttakylämme torille ei ilmestynyt illalla Kangerlussuaqin työväenyhdistyksen puheenjohtajaa pitämään vappupuhetta. Ei edes yhtä sihteeristön jäsentä. Vähän olisi kyllä kaivannut yhteisengen nostatusta tai edes kunnon kurmuutusta valtiollisen öljy-yhtiön ylimmälle johdolle. He kuitenkin nyhtävät poskettomat tulospalkkionsa myymällä jäätikkötyöläiselle keittimeen kelpaamatonta kuraa. Hyvä se on golf-klubilla tarjoilla hole-in-one shampanjoita, kun jäätikköjuhdalla ei ole sitä vähää bensaa, että saisi sukat kuivattua. Joku roti, perkele!

Tomi
Absidimontunkaivaja
Jäätikkötyöväenlitto
Länsi-Grönlannin paikallisosasto no. 46

Kuvassa: Retkikunta vappumarssilla.

Retkikunnalla kaikki hyvin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *