Sarek, Pohjois-Ruotsi

  • 29.2.-8.3.2020 (Korpi-Jaakko) (Huom. aikataulu sisältää suositellut matkustuspäivät, hiihto-osuus 1.3.-7.3.2020.)

Tunturivaelluksilla pääset viemään aiemmin opitut tiedot ja taidot käytäntöön. Samalla pääset tutustumaan upeisiin maisemiin ja vaativiin vaellusympäristöihin hyvässä porukassa oppaan johdolla. Tunturivaellus antaa valmiudet vastaavien hiihtovaellusten itsenäiseen toteuttamiseen ja vaativiin arktisiin retkikuntiin osallistumiseen.

Sarekin tunturivaellus vie sinut hiihtämään keskelle Ruotsin Lapin syrjäisintä erämaata Sarekin kansallispuistoon Lapponian maailmanperintöalueelle. Sarekin alue tunnetaan jylhistä tuntureista, lukuisista jäätiköistä ja kauniista laaksoista sekä varsin vaihtelevasta säästä. Se on ankara, mutta kerrassaan kiehtova kohde talvivaellukselle.

Jylhän vuoristoisen ja puuttoman alueen ytimessä ei ole tupia tai merkittyjä reittejä ja muut kulkijat ovat vähissä. Olosuhteet voivat olla erittäin haastavia vaihdellen nollakelin lumimyrskyistä paukkupakkasiin, mutta alueen kauneus ja rauha palkitsevat rohkean valtajan.

Ohjelma

Hiihtovaellus ”Kolmen kansallispuiston kierros” on varsinainen klassikko, jota on hiihdetty kohta kaksikymmetä vuotta. Kierros vie Ritsemistä Stora Sjöfalletin kansallispuiston kautta Sarekin kansallispuiston sydämeen ja palaa sitten Padjelantan kansallispuistoa sivuten takaisin koilliseen Ritsemiin.

Vaellus alkaa Ritsemistä ja vaelluksen ensimmäinen yö on vietetään sisätiloissa Ritsemin tunturiasemalla. Itse vaelluksella majoitutaan teltoissa yhtä yötä lukuun ottamatta, jolloin yövytään itse tehdyissä lumimajoitteissa. Vaelluksen jälkeen on mahdollisuus huoltoon ja lepoon sisämajoituksessa ennen kotimatkaa.

Edellytykset

Osallistujilta edellytetään ”Johdatus arktiseen vaeltamiseen” -kurssin suoritusta tai osallistumista aiemmille vaelluksille. Lisäksi edellytetään kohtalaista fyysistä kuntoa, seikkailumieltä, vaativiin talvioloihin sopivaa vaatetusta, lämmintä makuupussia, makuualustaa, tunturihiihtovälineitä ja muita retkellä tarvittavia välineitä. Tarvittavia varusteita on myös mahdollisuus vuokrata. Alle 18-vuotiaat ovat tervetulleita täysi-ikäisen holhoojan seurassa.

Hinta: 749 eur (sis. ALV)

Hinta sisältää: opastuksen, majoittumisen sisätiloissa ennen ja jälkeen vaelluksen sekä vaelluksella tarvittavan ahkion, teltan ja keitinlaatikon keittimineen sekä retkikunnan yhteisen erikoisvarustuksen.

Osallistujamäärä: 4-8 hlö

Ilmoittaudu vaellukselle täällä!

Vaelluksilla noudatetaan Ankarat avotunturit kurssi- ja matkaehtoja.

Menu