Mini-hiihtovaellus, Päijänne, Suomi 2018

  • 9.2.-11.2.2018, ”Kelveneen kierto” (Korpi-Jaakko TAI Teirasvuo)

Talven 2017 hittituote on täällä taas: mini-hiihtovaellus yhdellä eteläisen Suomen jääerämaista eli jäätyneellä Päijänteellä. Mini-hiihtovaellus soveltuu hyvin ”matalan kynnyksen” jatkoksi Johdatus-kurssille tai kertaukseksi ennen tunturivaellusta tai retkikuntaa, mutta on sellaisenaankin kokemisen arvoinen pieni seikkailu.

Mini-hiihtovaellus on juuri sitä mitä nimi antaa ymmärtää: hiihtovaellus puristettuna pitkään viikonloppuun. Suomen jäätyneet järvet ovat maailman luokan hiihtovaelluskohteita, jotka kuitenkin ”tuttuina paikkoina” unohtuvat monelta. Vaikka maisemat ovatkin erilaiset kuin suurtuntureilla, voi järvillä sää olla ihan yhtä haastava: tuuli voi piiskata ja pakkanen paukkua. Sopivalla reitinvalinnalla järviltä löytyy myös mukavasti erämaan tuntua.

Kokenut seikkailija ja Erä-lehden avustaja Mikko Nikkinen kirjoitti Erä-lehdessä Saimaalla tammikuussa 2015 pidettyyn Johdatus-kurssiin liittyen:

”Nämä hiihtäjät ovat hoksanneet hiihtoretkilleen maailmanluokan autiomaat ennen kuin ilmastonmuutos syö jäiset areenat. Järvi on likimain kaikkea samaa kuin tuulisen tunturin tuiverrus, kiusaa ja kohmetta kourille. Myrskyssä lepattavan, jopa villisti hakkaavan telttakankaan pauketta.”

Tämä mini-hiihtovaellus vie sinut Suomen toiseksi suurimman järven jäille Päijänteen kansallispuiston tuntumassa. Päijänteen selkiä halkovat komeat hiekkarantaiset harjut ja täplittävät pienet kalliosaaret. Olosuhteet voivat olla erittäin vaativat tai varsin miellyttävät, maisema voi olla talvinen paratiisi tai mielikuvitukselle tilaa jättävä valkoinen taulu. Kuten tunturissakin, luonto määrää ja me olemme vain vieraina.

Ohjelma

Vaellus alkaa Padasjoen satamasta perjantaina 9.2. klo 12:00. Rannalla pakkaamme varusteet ahkioihin ja suuntaamme sitten jäälakeuksille. Hiihdämme kolme päivää Päijänteellä lähialueeseen tutustuen ja vietämme kaksi yötä jäällä teltoissa. Lumitilanteen salliessa rakennamme toisessa leirissä lumikammit, joissa halukkaat voivat viettää yönsä. Voi olla, että ehdimme myös istumaan illalla nuotion ääressäkin…

Vaellus päättyy Padasjoen satamaan sunnuntaina 11.2. klo 14:00.

Edellytykset

Osallistujilta edellytetään kohtalaista fyysistä kuntoa, seikkailumieltä, vaativiin talvioloihin sopivaa vaatetusta, lämmintä makuupussia, makuualustaa, tunturihiihtovälineitä (todennäköisesti myös metsä- ja latusuksilla pärjää) ja muita retkellä tarvittavia välineitä. Tarvittavia varusteita on mahdollista myös vuokrata. Osallistujan tulee olla täysi-ikäinen. Alle 18-vuotiaat ovat tervetulleita täysi-ikäisen holhoojan seurassa.

Hinta: 290eur (sis. ALV 24%)

Hinta sisältää: opastuksen sekä vaelluksella tarvittavan ahkion, teltan ja keitinlaatikon keittimineen sekä retkikunnan yhteisen erikoisvarustuksen. Tarvittaessa tarjoamme myös jatkoyhteyden julkisella liikenteellä kulkeville esim. Padasjoen ABC-asemalle.

Osallistujamäärä: 4-10 hlö

Ilmoittaudu täällä!

Vaelluksilla noudatetaan Ankarat avotunturit kurssi- ja matkaehtoja.