Kolmen valtakunnan hiihtovaellus, Kilpisjärvi

  • 1.-9.3.2019,  ”Kolmen valtakunnan hiihtovaellus”  (Korpi-Jaakko)

Tunturivaelluksilla pääset viemään aiemmin opitut tiedot ja taidot käytäntöön. Samalla pääset tutustumaan upeisiin maisemiin ja vaativiin vaellusympäristöihin hyvässä porukassa oppaan johdolla. Tunturivaellus antaa valmiudet vastaavien hiihtovaellusten itsenäiseen toteuttamiseen ja vaativiin arktisiin retkikuntiin osallistumiseen.

Sukset suunnataan Kilpisjärveltä länteen ja hiihdetään kolmen eri valtakunnan tuntureille sekä käydään myös sillä kuuluisalla rajapyykillä.

Kilpisjärven länsipuolella avautuu jylhän vuoristoinen tunturimaisema, jota hallitsevat mm. kuvaukselliset Barras- ja Pältsan-tunturit. Niiden takaa löytyy mm. karu Isdalenin laakso jäätiköineen. Näilläkin puuttomilla tunturiseuduilla olosuhteet voivat olla erittäin haastavia vaihdellen nollakelin lumimyrskyistä paukkupakkasiin, mutta alueen kauneus palkitsee rohkean vaeltajan.

Ohjelma

Kolmen valtakunnan hiihtovaelluksella hiihdämme Kilpisjärveltä Ruotsin ja Norjan vuorille. Hiihdämme Kolmenvaltakunnan rajapyykin kautta länteen Isdalenin laaksoon, josta palaamme takaisin legendaarisen Duoibal-tunturiylängön kautta takaisin Kilpisjärvelle. Sään ja aikataulun salliessa voimme käydä ihailemassa maisemia myös jonkun alueen tunturin laelta.

Vaellus alkaa Rovaniemeltä, jonne on hyvät julkiset kulkuyhteydet. Vaelluksen ensimmäinen pysäkki on Sissin kammi Levillä. Sieltä matka jatkuu Kilpisjärvelle, josta siirrytään suksille. Itse vaelluksella majoitutaan teltoissa yhtä yötä lukuun ottamatta, jolloin yövytään itse tehdyissä lumimajoitteissa. Vaelluksen jälkeen on mahdollisuus huoltoon ja lepoon Levillä legendaarisella Sissin kammilla ennen paluuta etelään.

Edellytykset

Osallistujilta edellytetään ”Johdatus arktiseen vaeltamiseen” kurssin suoritusta tai osallistumista aiemmille vaelluksille. Lisäksi edellytetään kohtalaista fyysistä kuntoa, seikkailumieltä, vaativiin talvioloihin sopivaa vaatetusta, lämmintä makuupussia, makuualustaa, tunturihiihtovälineitä ja muita retkellä tarvittavia välineitä. Tarvittavia varusteita on mahdollista myös vuokrata tai ostaa erikoishintaan avotunturit-nettikaupasta (noin -20% normaalihintaisista tuotteista). Osallistujan tulee olla täysi-ikäinen. Alle 18-vuotiaat ovat tervetulleita täysi-ikäisen holhoojan seurassa.

Hinta: 749 eur

Hinta sisältää: opastuksen, mainitut kuljetukset, majoittumisen sisätiloissa ennen ja jälkeen vaelluksen sekä vaelluksella tarvittavan ahkion, teltan ja keitinlaatikon keittimineen sekä retkikunnan yhteisen erikoisvarustuksen.

Osallistujamäärä: 4-8 hlö

Ilmoittaudu vaellukselle täällä!

Vaelluksilla noudatetaan Ankarat avotunturit kurssi- ja matkaehtoja.