Kebnekaise, Pohjois-Ruotsi, 2018

  • 22.2.-2.3.2018 (Korpi-Jaakko)

Tunturivaelluksilla pääset viemään aiemmin opitut tiedot ja taidot käytäntöön. Samalla pääset tutustumaan upeisiin maisemiin ja vaativiin vaellusympäristöihin hyvässä porukassa oppaan johdolla. Tunturivaellus antaa valmiudet vaativiin arktisiin retkikuntiin osallistumiseen ja vastaavien hiihtovaellusten itsenäiseen toteuttamiseen.

Kebnekaisen tunturivaellus vie sinut vuoristoiseen erämaahan Ruotsin korkeimpien tuntureiden äärelle. Jylhän vuoristoisen alueen sydämen muodostaa Kebnekaisen tunturimassiivi, jonka kierrämme vaelluksen aikana.

Olosuhteet voivat olla tuntureilla erittäin haastavia vaihdellen lumimyrskyistä paukkupakkasiin. Lähempänä huhtikuuta sää on kuitenkin suurella todennäköisyydellä hyvä, mahdollistaen jylhistä maisemista nauttimisen.

Ohjelma

Matka Kebnekaiselle alkaa Sissin Kammilta Leviltä, jossa valmistaudumme vaellukseen ja vietämme yön sisätiloissa. Sissin Kammille on mahdollista kulkea yhteiskuljetuksella Etelä-Suomesta tai hypätä kyytiin esimerkiksi Oulusta tai Rovaniemeltä.

Toisena päivänä siirrymme Nikkaluoktaan, josta aloitamme seitsemänpäiväisen noin 100 kilometrin hiihtovaelluksen Kebnekaisen tunturimassiivin ympäri. Hiihdämme päivittäin 7-8 tuntia ja yöpyminen tapahtuu pääosin teltoissa. Lisäksi vietämme yhden yön itse tehdyissä lumimajoitteissa.

Vaelluksen jälkeen siirrymme takaisin Leville huoltamaan itsemme ja varusteemme sekä viettämään ikimuistoisen illan tulevia vaelluksia ja retkikuntia suunnitellen. Viimeisenä päivänä on tarjolla kyyti Rovaniemelle, josta on hyvät jatkoyhteydet etelään. Sieltä opas kääntyy takaisin pohjoiseen uudelle keikalle.

Edellytykset

Osallistujilta edellytetään ”Johdatus arktiseen vaeltamiseen” kurssin suoritusta tai osallistumista Vaiska Ky:n tai Korpi-Jaakon aiemmille vaelluksille. Lisäksi edellytetään kohtalaista fyysistä kuntoa, seikkailumieltä, vaativiin talvioloihin sopivaa vaatetusta, lämmintä makuupussia, makuualustaa, tunturihiihtovälineitä ja muita retkellä tarvittavia välineitä. Tarvittavia varusteita on mahdollista myös vuokrata tai ostaa erikoishintaan avotunturit-nettikaupasta (noin -20% normaalihintaisista tuotteista). Osallistujan tulee olla täysi-ikäinen. Alle 18-vuotiaat ovat tervetulleita täysi-ikäisen holhoojan seurassa.

Hinta: 690 eur (sis. ALV)

Hinta sisältää: opastuksen, mainitut kuljetukset, majoittumisen sisätiloissa ennen ja jälkeen vaelluksen sekä vaelluksella tarvittavan ahkion, teltan ja keitinlaatikon keittimineen sekä retkikunnan yhteisen erikoisvarustuksen.

Osallistujamäärä: 4-8 hlö.

Ilmoittaudu täällä!

Vaelluksilla noudatetaan Ankarat avotunturit kurssi- ja matkaehtoja.

Menu