Kebnekaise, Pohjois-Ruotsi

  • 23.-31.3.2019 (Korpi-Jaakko)

Tunturivaelluksilla pääset viemään aiemmin opitut tiedot ja taidot käytäntöön. Samalla pääset tutustumaan upeisiin maisemiin ja vaativiin vaellusympäristöihin hyvässä porukassa oppaan johdolla. Tunturivaellus antaa valmiudet vaativiin arktisiin retkikuntiin osallistumiseen ja vastaavien hiihtovaellusten itsenäiseen toteuttamiseen.

Kebnekaisen tunturivaellus vie sinut vuoristoiseen erämaahan Ruotsin korkeimpien tuntureiden äärelle. Jylhän vuoristoisen alueen sydämen muodostaa Kebnekaisen tunturimassiivi, jonka kierrämme vaelluksen aikana.

Olosuhteet voivat olla tuntureilla erittäin haastavia vaihdellen lumimyrskyistä paukkupakkasiin. Lähempänä huhtikuuta sää on kuitenkin suurella todennäköisyydellä hyvä, mahdollistaen jylhistä maisemista nauttimisen.

Ohjelma

Matka Kebnekaiselle ja Nikkaluoktaan aloitetaan Oulusta. Matkalla yövytään sisämajoituksessa ja toisena päivänä aloitamme seitsemänpäiväisen noin 100 kilometrin hiihtovaelluksen Kebnekaisen tunturimassiivin ympäri. Hiihdämme päivittäin 7-8 tuntia ja yöpyminen tapahtuu pääosin teltoissa. Lisäksi vietämme yhden yön itse tehdyissä lumimajoitteissa.

Vaelluksen jälkeen siirrymme takaisin sisämajoitukseen huoltamaan itsemme ja varusteemme sekä viettämään ikimuistoisen illan tulevia vaelluksia ja retkikuntia suunnitellen. Viimeisenä päivänä on tarjolla kyyti Oulun kautta etelään.

Edellytykset

Osallistujilta edellytetään ”Johdatus arktiseen vaeltamiseen” kurssin suoritusta tai osallistumista aiemmille vaelluksille. Lisäksi edellytetään kohtalaista fyysistä kuntoa, seikkailumieltä, vaativiin talvioloihin sopivaa vaatetusta, lämmintä makuupussia, makuualustaa, tunturihiihtovälineitä ja muita retkellä tarvittavia välineitä. Tarvittavia varusteita on mahdollista myös vuokrata tai ostaa erikoishintaan avotunturit-nettikaupasta (noin -20% normaalihintaisista tuotteista). Osallistujan tulee olla täysi-ikäinen. Alle 18-vuotiaat ovat tervetulleita täysi-ikäisen holhoojan seurassa.

Hinta: 749 eur (sis. ALV)

Hinta sisältää: opastuksen, mainitut kuljetukset, majoittumisen sisätiloissa ennen ja jälkeen vaelluksen sekä vaelluksella tarvittavan ahkion, teltan ja keitinlaatikon keittimineen sekä retkikunnan yhteisen erikoisvarustuksen.

Osallistujamäärä: 4-8 hlö

Ilmoittaudu vaellukselle täällä!

Vaelluksilla noudatetaan Ankarat avotunturit kurssi- ja matkaehtoja.

Menu