Käsivarren erämaa-alue ja Halti, Pohjois-Suomi – Norja

  • 5.-14.4.2019 (Vaiska)

Tunturivaelluksilla pääset viemään aiemmin opitut tiedot ja taidot käytäntöön. Samalla pääset tutustumaan upeisiin maisemiin ja vaativiin vaellusympäristöihin hyvässä porukassa oppaan johdolla. Tunturivaellus antaa valmiudet vaativiin arktisiin retkikuntiin osallistumiseen ja vastaavien hiihtovaellusten itsenäiseen toteuttamiseen.

Käsivarren erämaa-alue on Suomen mittakaavassa ainutlaatuinen suurtunturialue, jolla sijaitsevat kaikki Suomen yli 1000 metriä korkeat huiput. Tunturialue on osa Skandinavian halkovaa Kölivuoristoa ja Pohjois-Norjan legendaarista Finnmarksvidda-tunturiylänköä. Alueen pohjoisimmassa kulmassa sijaitsee Halti-tunturi ja Suomen korkein kohta.

Olosuhteet Käsivarren suurtuntureille voivat olla hyvinkin vaativat vaihdellen erittäin voimakkaista myrskyistä paukkupakkasiin, mutta parhaimmillaan sää voi olla myös kauniin aurinkoinen ja lämmin ja maisemat ovat upeat

Ohjelma

Matka alkaa autolla Helsingistä 5.4 aamulla, josta siirrymme Lahden, Jyväskylän ja Oulun kautta Leville, jossa valmistaudumme vaellukseen ja vietämme yön sisätiloissa. Mukaan voit tulla mistä tahansa auton reitiltä.

Toisena päivänä siirrymme Kilpsijärvelle, josta aloitamme kahdeksanpäiväisen noin 100 kilometrin hiihtovaelluksen Haltille ja takaisin. Kuljemme sivussa merkityltä reitiltä, jolloin saamme nauttia luonnon rauhasta ja harvemmin nähdyistä maisemista.

2016-04-13 09.52.52

Hiihdämme päivittäin 7-8 tuntia ja yöpyminen tapahtuu pääosin teltoissa. Lisäksi vietämme yhden yön itse tehdyissä lumimajoitteissa. Sään salliessa halukkaiden on mahdollista huiputtaa Halti-tunturi (1365m), jonka rinteellä sijaitsee Suomen korkein kohta (1324m).

2016-04-11 09.45.01

Vaelluksen jälkeen siirrymme takaisin Leville huoltamaan itsemme ja varusteemme sekä viettämään ikimuistoisen illan tulevia vaelluksia ja retkikuntia suunnitellen. Viimeisenä päivänä palaamme hyvissä ajoin samaa reittiä Etelä-Suomeen.

2016-04-13 08.53.48

Edellytykset

Osallistujilta edellytetään ”Johdatus arktiseen vaeltamiseen” kurssin suoritusta tai osallistumista aiemmille vaelluksille. Lisäksi edellytetään kohtalaista fyysistä kuntoa, seikkailumieltä, vaativiin talvioloihin sopivaa vaatetusta, lämmintä makuupussia, makuualustaa, tunturihiihtovälineitä ja muita retkellä tarvittavia välineitä. Tarvittavia varusteita on mahdollista myös vuokrata tai ostaa erikoishintaan avotunturit-nettikaupasta (noin -20% normaalihintaisista tuotteista). Osallistujan tulee olla täysi-ikäinen. Alle 18-vuotiaat ovat tervetulleita täysi-ikäisen holhoojan seurassa.

Hinta: 749 eur

Hinta sisältää: opastuksen, mainitut kuljetukset, majoittumisen sisätiloissa ennen ja jälkeen vaelluksen sekä vaelluksella tarvittavan ahkion, teltan ja keitinlaatikon keittimineen sekä retkikunnan yhteisen erikoisvarustuksen.

Osallistujamäärä: 4-8 hlö

Ilmoittaudu vaellukselle täällä!

Vaelluksilla noudatetaan Ankarat avotunturit kurssi- ja matkaehtoja.

 

 

 

 

Menu