11.5.2018 / Päivä 17
20,08 km (nämä siis hiihtokm, ei linnuntietä)
7 legiä (5x60min ja noin 2x50min)
korkeus: 2348m
sää: aamulla aurinkoista ja 4m/s tuulta, päivän aikana meni valkoisemmaksi ja tuuli yltyi. Leiriydyttiin n.13m/s tuulessa. Ei juurikaan pakkasta.
sijainti: N66.43692 W044.73611

Tuulikoneet käynnissä

Tänään nähtiin muitakin jäätikön ylittäjiä. Eivät vaan tulleet juttusille vaan pakenivat aina, kun lähestyttiin. Jäätiköllä pyrähteli siis hanhiparvi. Joku lintutuntija voisi vähän valaista, että onko jäätikön ylitys niille normisettiä vai onko kartanlukijalla käynyt kämmi?

Kuten kolmikko eilen laittoi, myteriä on luvassa. Tänään piti olla koko päivän reippaampaa tuulta, mutta aamulla onneksemme oli ihan hiihtosää. Matka siis jatkui. Aluksi pääsimme kulkemaan hyvässä näkyvyydessä ja auringonpaisteessa, mutta hiljalleen näkyvyys hävisi. Ai van white outiksi ei vielä kääntänyt, mutta paljon ei ensimmäinen nähnyt. Fridan kompassiteline on aivan paras!

Seiska legin loppupuolella alkoi puuskat olemaan yli 15m/s ja keskituulikin oli noussut: leiri pystyyn! Satu ja Minna alkoivat muovaamaan meille tuulimuuria ja minä, Frida ja Sanni pistimme teltat peräkkäin pystyyn. Nyt olemme teltansuojissa lämpimässä kuuntelemassa telttakankaan läpätystä ja odottamassa seuraavaa hiihtopäivää. Toivottavasti säänhaltija pistää tuulikoneet vähän pienemmälle piakkoin.

Koska ruoka on tärkeä osa reissua, niin tänään luvassa tähtiteltassa tortillapitsoja. Lisäksi aiemmissa kommenteissa oli kysymys liittyen mitä tehdään, jos joudutaan ampumaan jääkarhu: valitettavasti ei voida pistää sitä heti vartaaseen vaan ilmoitamme viranomaisille. Liekö sen jälkeen menee paikalliselle metsästäjälle jatkokäsiteltäväksi vai muualle. Ehkäpä meidän olisi mahdollista pieni maistiainen sa ada siitä jälkikäteen..? Toivottavasti emme kuitenkaan joudu tällaiseen tilanteeseen. 🙂

Nina

Kuvassa: Leiriä suojaava kiinanmuuri ja asukit (kuva: Nina)

7 kommenttia julkaisussa “Tuulikoneet käynnissä

 1. Fresu

  Fridalle terveisiä Kirkkonummen Varellasta. Olemme juhlineet teitä sekä muita hyviä syitä koko yön. Ninni tuli Suomeen ja lähettää tervisiä ja tsemppiä retkikunnalle! Fresu, Malin ja Ninni

  Muokkaa
  Vastaa
 2. Kaarina Keränen

  Kyllä päivittäin pitää lukea teidän kuulumiset…niin paljon hengessä mukana..
  Oikein mukavia hiihtokelejä…zemppiä matkaan..
  Minnan ”anoppi”
  Ps.hyvää äitienpäivää!!!!!

  Muokkaa
  Vastaa
 3. vuaralainen

  Menneekö nuo tipuset(hanhet) sekaisin, magneetti pisteen Siperiaan muuttumisen tautta. Varokaa vain, että ette työkkii Siperiasta löyä ihtiäny😂 Ja hyviä vastatuulija.

  Muokkaa
  Vastaa
 4. Camilla Pelin

  Heippa! Niinkuin Minnan ”anoppi” kirjoitti, olemme hengessä mukana, päivittäiseen rutiniin kuuluu teidän kuvailevien ja niin sanarikkaitten tekstien lukeminen. Lähipiirimme tietää Grönlannista ja teidän reissusta tosi paljon, tietoa on jaettu puolestamme muiden muassa meidän Kyläkaupan terassilla, sukulaisjuhlissa, vappujuhlissa, Prisman kassalla tuttaville, Fridan koulussa, aamukahvilla Kauppatorilla, aamulenkillä postilaatikolle….just name it…
  Voimia ja hyvää mieltä kaikille teille ja tietysti… Frida: Puss&Kram!

  Muokkaa
  Vastaa
 5. Anna

  Hei, kiitos vastauksesta! Kuten Cami totesi – reissunne on kuuma puheenaihe, kiitoksia blogipäivityksistä!

  Muokkaa
  Vastaa
 6. Kaarina keränen

  Helteiset terveiset…mukavaa erilaista Äitienpäivää.

  Muokkaa
  Vastaa
 7. Tomi

  Minna! Vaikuttaa siltä että sä oot jaksanut hyvin eli talven ja kevään treenit ja muu valmistautuminen toimii! Olet mielessä koko ajan, kun olis noita kotihommia ja mökkijuttuja… hehe, no ei sentään niiden takia! Täällä asiat hyvin, pikkuisen klapihommia tehty, nurmikkoa laikattu, kesä tulee. Mökillä meni tänään helleraja rikki +25!!!!! Hyvää äitienpäivää huomenna ja tsemppiä matkaan!

  Muokkaa
  Vastaa

Kerro, kysy, kommentoi!