Keitinlaatikko Avot m/17

154.00  sis alv.

Tämä keitinlaatikkomalli on kehitetty Laskuvarjojääkärikillan Grönlannin retkikunnan 1999 käyttämästä keitinlaatikosta muun muassa parantamalla paloturvallisuutta.

Varasto loppu

tuotetunnus (SKU) M701 Osastot: ,

Kuvaus

Uusi keitinlaatikkomalli, joka eroaa Laskuvarjojääkärikillan Grönlannin retkikunnan 1999 käyttämään malliin kahdella olennaisella tavalla. Se sijoittuu telttaan pitkittäin, joten se vie vähän tilaa eikä sitä tarvitse siirtää yöksi absidiin. Se toimii yön aikana kätevästi yöpöytänä. Toisena erona on selvästi pitempi pöytätila. Tämä on saatu rakentamalla kansi sellaiseksi, että se voidaan laskea kovaksi ja kuumaa kestäväksi alustaksi teltan lattialle.

Laatikko on tarkoitettu kahdelle keittimelle ja sitä käyttäen voidaan keitintä polttaa teltassa. Oikein toimimalla alkava tulipalo saadaan rajattua keitinlaatikkoon. Tekniikka harjoitellaan sekä ”Johdatus  arktiseen vaeltamiseen” että ”Retkikunnan turvallisuus”- kurssilla. Tarkasta vuosittaiset kurssiajankohdat ”Kurssit”-osiosta. Valmistusmaa: Suomi

Keitinlaatikko on todettu toimivaksi, kun siinä käytetään MSR EX, Dragonfly tai Whisperlite-keittimiä, jotka palavat puhtaasti ja tehokkaasti. Markkinoilla on myös keittimiä, joiden poltin ei toimi täydellisesti ja ne aiheuttavat katkua ja saattavat kehittää häkää. Lämmönvaihtimella varustetulla kattilalla (esim. Etapower) ei saa keittää teltassa sisällä, sillä sen on todettu kehittävän runsaasti häkää keittimen merkistä riippumatta.

 

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Keitinlaatikko Avot m/17”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *