Iridium Go WLAN-asema vuokrataan

Kuvaus

Iridium Go on Iridium-satelliitteja käyttävä WLAN asema, jonka kanssa voi käyttää Android kännykkää sekä normaalin puhelimen tapaan että tekstareiden lähettämiseen. Iridium Go on lähdössä keväällä Grönlantiin Hilanderin Laurin ja Häkkäsen Ollin mukana, mutta on sen jälkeen vuokrattavissa. Ota yhteyttä info@avotunturit.fi

Laite oli testattavana Avotunturit-viestikouluttajallamme ja hänen mielipiteensä sen suorituskyvystä oli seuraava:

”Laite siis toimii WLAN-tukiasemana kännyköille. Kapean kaistan vuoksi ei ole kuitenkaan syytä yrittää liikennöidä millään muulla kuin tarkoitukseen erikseen suunnitelluilla ohjelmilla. Puheluiden soittaminen ja Iridium-tekstareiden lähettäminen onnistuu langattomasti liitetyllä android-kännykällä. Laitteesta itsestään on mahdollisuus lähettää sijaintitietoja ja esiohjelmoitu hätäsanoma myös ilman kännykkää.

Kevyiden www-sivujen selailu on mahdollista, joskin tuskallisen hitaasti. Jos jotain dataa erityisesti tarvitaan, on mahdollista tehdä skriptaamalla ”sovitinsivu”, joka rouskuttaa pois kaiken epäoleellisen. Tehtävä on helppo kenelle tahansa, jolla on perustaidot web-ohjelmoinnista. Sähköposti toimii erinomaisesti ja yhteysohjelmiston oma kuvanpakkaus on varsin kelpo mahdollistaen kuvien lähettämisen maltillisella resoluutiolla ilman erillisiä pakkausohjelmia. Yhteysohjelmisto sisältää myös valmiit toiminnot maailmanlaajuiseen säätietojen hakuun.”

Iridium Go:uun on mahdollista perehtyä Avotunturitviestikurssilla ensi syksynä.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Iridium Go WLAN-asema vuokrataan”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *