6.5.2016 / Päivä 13
24,2 km / 230,7 km yhteensä (noin 600 kilometristä)
8 legiä (a 50min, ja joskus vähän vähemmän)
korkeus: 2290 m
sää: aamu -26°C, heikko tuuli, aurinkoista; päivä -5°C, lähes tyyni, aurinkoista; illasta taas pakkanen kiristyy
sijainti: N 66,3938 W 045,2377

RETKIKUNNAN PERUSARKEA

Se on kuulkaas 13. päivä reissussa ja perjantai. Aikalailla reissun puoliväli ajallisesti.

Tänään aamulla pakkanen paukkui lähempää kolmeakymppiä. Yö oli lämmin, miltei hikinen. Vieläkään ei pystynyt nukkumaan untuvamakuupussi kiinni. Se on hyvä, että on lämmin. Aamulla Paula kertoi heränneensä pikkulintujen lauluun. Kuulemma se ei ollut harhaa. Eipä. Ei täällä mitään lintuja ole. Itse heräsin mukavaan lumisuihkuun, joka virkisti välittömästi hyvin nukutun yön jälkeen. Noita virkistäviä lumisuihkuja saa toki pitkin yötä teltan kattoon kondensoituneen kost euden vuoksi.
Se ei toki unia suuremmin haittaa. Ollaan nukuttu pitkiä 10-12 tunnin yöunia joka yö. Kunnon loma siis.

Paltaanpa siihen mitä retkikunnan päivässä useimmiten tapahtuu. Päiväthän menevät saman rytmin mukaan ja harvoin siinä kovin suuria muutoksia tapahtuu.

Aamulla heräämisen jälkeen, kömmimme ulos teltasta makuupussit kainalossa. Ei siksi, että joku kuorsaa liian kovaa vaan siksi, että makuupussit on hyvä laittaa ulos kuivamaan ja toisaalta aloittaa vesien keittelyrumba. Noin tunnin verran keitellään vesiä pulloihin ja nakerretaan siinä sivussa aamupalaa. Vesien keittelyn lomassa suoritetaan jokapäiväinen jalkojen teippausoperaatio. Sitten kamojen roudaus ahkioon ja teltta kasaan.

Päivän aikana hiihdetään aurinkoisessa säässä 8 legiä, joka tarkoittaa 50 min hiihtoa 10 min taukoa. Neljännen legin jälkeen nautitaan maittavia kuivaruokia noin 30 minuuttia. Kuka mitenkin. Mielestäni erityisen innovatiivista on syödä kaakaojauho suoraan pussista ja lisätä vesi suuhun. Pysyy astiat puhtaana.

Maisemat pysyvät päivästä toiseen samana. On sininen taivas ja valkoinen lumihanki. Ei muuta. No ehkä takavasemmalta saattaa näkyä kuuluisat Norjalaiset hiihtelemässä. Jaakko pitää kuria yllä, eikä anna meidän hiihtää päivässä 8 legiä enempää. Kuulemma tylsistytään, jos tullaan liian ajoissa perille.

Leiriin saavutaan 17-18 maissa. Ihmetellään tuulen suuntia ja yritetään asemoida teltat oikeaan suhteeseen. Telttojen pystytyksen jälkeen keitellään taas vesiä, syödään ja huolletaan jalat. Kahdeksalta seuraa Jaakon iltakuuntelu, jonka yhteydessä saamme kuulla myös iltasadun. Siihen on hyvä nukahtaa.

Kuvassa: Retkikunnan perusarkea kolmikon teltassa.

Retkikunnalla kaikki hyvin, niin kuin joka päivä.

– Niina

Yksi kommentti julkaisussa “Retkikunnan perusarkea

 1. Sanna

  Tervehdys koko retkikunnalle!

  Ihana lukea kertomustanne! Luin juuri äsken kerralla kaikki postaukset (kun en heti tajunnut tätä blogia), jostain syystä suuren liikutuksen vallassa. Toivon teille kaikkea hyvää loppumatkaan. Olen todellakin hengessä mukana ja innolla luen kokemuksistanne. Terkut Nummelasta! Täällä on kesä. 🙂

  T:Niinan (tosi) vanha telttakaveri

  Muokkaa
  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *