26.4.2016 / Päivä 3
11,7 km / 26,8km yhteensä (noin 600 kilometristä)
7,5 legiä (a 50min)
korkeus: 956 m
sää: aamu plussalla, tuulinen, aurinkoinen; päivä +10°C, heikko tuuli, aurinkoinen; alkuillasta teltan kuivausverkossa +21°C ilman keittimiä… arktista?
sijainti: N 67,0714 W 049,4922

Railojen syvyisiä mietteitä

Tänään saimme nauttia henkeäsalpaavan kauniista maisemista auringonpaahteessa. Käyskentelimme jääraudat jaloissa kauniissa retkikunta-köysimuodostelmassa ihastelemassa jäätikön liikkeen aiheuttamia railoja. Taljasysteemit oli viritetty valmiiksi ja autoimme toisemme yksitellen railojen yli. Käsi kädessä etenimme turvallisesti ja rauhallisesti sondaillen. Kyllä meni mukavasti päivä.

Sitten saimme ensi kertaa sukset jalkaan, vähän luistatti taaksepäin, mutta pääasiallisesti eteenpäin.
Ihmisen on hyvä elää arvojensa mukaista elämää. Jollekin tällainen reissu on ponnistus, jonka jälkeen kokee itsensä vahvemmaksi ja tietää pystyvänsä monenlaisiin hommiin siviilissäkin. Joku haluaa olla osa luontoa, jota kokemusta hikoilu edelleen kirvoittaa. Telttaelämästä saattaa joku tykätä, gourmet ruuasta, nippeleistä ja värkkäyksestä.

Toinen havainto tältä päivältä: grammanviilaus on bullshittiä, suuret linjat merkitsevät, vaatekertojen määrä, aamupuuron syönti täytteillä tai ilman ja sukkien lkm.

Kuvassa: Retkikuntalainen hankkiutumassa eroon hämmentävän lämpöaallon sivuvaikutuksista. Täällä on siis ihan oikeasti aika lämmkn.

Retkikunnalla kaikki hyvin.

– Paula

4 kommenttia julkaisussa “Railojen syvyisiä mietteitä

 1. Ruusu

  Siellähän on paljon lämpimämpää ja muutenki paremmat kelit ku tääl harmaassa, sateisessa ja aika ajoin tuulisessa Helsingissä 😀 Terkkuja ja tsemppiä!

  Muokkaa
  Vastaa
 2. Timo Härkönen

  onhan tuo kieltämättä aika henkeä salpaava maisema 🙂

  Muokkaa
  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *