9.4.18 / Päivä 17
11,9 km
5+ legiä
korkeus: 12 m
sää: aamu [niin vähän ettei viitsitty edes mitata]°C, tyyni, puolipilvinen; päivä varjossa kylmä, auringossa lämmin, 3-4m/s itätuuli, kirkas; ilta pikkupakkanen, tyyni, lumisade (!!!)
sijainti: N 78,73360° E 016,55424°

Pelkkää alamäkeä 🙁

Tänään loppui tämän retkikunnan yksi hauskuus: ylämäet. Se tosin oli ihan kunnon nyppylä, jonka jälkeen paita vaihtuikin pikaisesti kuivaan. Mutta joo, se oli tämän reissun vimppa nousu ja loppu olikin pelkkää alamäkeä. Todella hauskaa sellaista, ja skinitkin lensivät jo suksia hidastamasta ahkioon. Hieman haikeaa silti.

Itseasiassa mahtoikohan ne loppua tänään alamäetkin, koska leiri laitettiin melko lähelle viimeistä vuonoa jolloin loppureissu koostuu lähinnä merestä. Ensin tutusti jään päällä ja viimeinen etappi laivassa takaisin Longyearbyeniin. Onneksi siinä väl issä pysähdytään vielä vanhassa neuvostoaikaisessa Pyramidenin kaivoskylässä, joka on hylätyksi jättämisen jälkeen herätetty takaisin eloon turisteille pällisteltäväksi. Kuulemma paikalta löytyy ainakin baari! Voi olla ettei huomenna oluen hintaa tai tyyppiä kysellä. Pullo pöytään, mitä tahansa, millä hintaa tahansa!

Kuvassa: Kirjoittajan paita vaihtuu Ragnarbreenin yläpäässä. (Kuva: Korpi-Jaakko)

– Tommi

2 kommenttia julkaisussa “Pelkkää alamäkeä

 1. Mervi

  Hei koko retkikunta. Kylläpä on ollut mukaansa tempaisevaa ja ennen kaikkea positiivista blogikirjoitusta. Oikein innolla odotettu iltaa ja uutta tarinaa. Kiitos teille, oluenne olette ansainneet. Turvallista kotimatkaa!

  Muokkaa
  Vastaa
 2. Rami Ahonen

  Olisi lukijatoive. Laittakaahan kuvia ilmeistä ja fiiliksistä, kun saatte pullon pöytään. Jonkinmoinen olutarvostelu voisi myös olla paikallaan. Veikkaan, että arvosteluasteikko hiukan hämärtyy tuollaisen retken aikana.

  Muokkaa
  Vastaa

Kerro, kysy, kommentoi!