13.5.2018 / Päivä 19
0 km
0 legiä
korkeus: sama
sää: Aamulla kirkkaampaa, mutta edelleen tuulista (yli 15m/s) ja iltaa kohden tuuli yltynyt (yli 20m/s). Tuulen mukana tuiskua. Ei kovin kylmä.
sijainti: sama

Myrskypäivän viettoa

Kovat tuulet jatkuivat tänään, mikä tarkoittaa, ettei retkikunta pääse edelleenkään etenemään. Aamukuuntelussa kello 8 tuulen todettiin olevan 15 m/s paikkeilla ja vastaan, joten uusi kuuntelu ja tilannekatsaus päätettiin pitää klo 12 aikaan. Tuuli sen kuin yltyi iltapäivää kohden, kuten sääennustus oli lupaillutkin, joten edessä oli väistämättä toinen teltoissa vietetty myrskypäivä.

Toki pientä lumityötä tähänkin ”lepopäivään” mahtui. Tuuli oli syönyt pari päivää aiemmin teltan eteen rakentamamme tuulimuurin ja kaiken lisäksi kääntynyt aavistuksen pohjoiseen, joten tuulimuuria piti leventää, että teltta on suojassa iltapäi väksi luvatut jälleen yli 20 m/s yltyvät tuulet. Myrskylasit ja -maskit siis päälle ja lumihommiin! Pienen rakentelun jälkeen telttamme edessä seisoikin komea ruotsinlaivan keulaa muistuttava muuri. Rakennusprojekti sujui huomattavasti eilistä leppoisammin, koska tuuli ei ollut vielä ehtinyt yltyä aivan niin navakaksi, että kaataa ja yrittää viedä lapion kädestä. Lisäksi kaivoimme lumikinoksen alle hautautuneet ahkiomme esiin ruokatäydennysten tekemiseksi. Melkoinen projekti sekin!

Nyt makoilemme teltassa telttakankaan yltyvää pauketta ja lepatusta kuunnellen. Pauke alkaa olla jo sen verran kova, että kommunikointi teltan toiseen päähän tapahtuu huutamalla. Joko tuulimuuri tekee pyörteitä teltan ympärille tai sitten tuuli on vain yltymään päin. Toivottavasti teltta kestää tai joudumme tiivistämään retkueemme yhteen telttakuntaan!

Näin ne päivät arktiksella kuluu! Toivottavasti sääennustukset pitävät paikkansa eli tuulet tyyntyvät huomenna ja pääsemme taas hiihtämään!

Kolmikko eli Sanni, Frida ja Minna

Kuvassa: Satu ulkovuorossa (kuva: Nina)

6 kommenttia julkaisussa “Myrskypäivän viettoa

 1. Kari

  Kärsivällisyyttä vaan sinne teltassa makaamiseen. On varmasti turhauttavaa, kun ei pääse etenemään, mutta eiköhän se myrsky sieltä aikanaan laannu. Toivottavasti teillä on riittävästi ruokaa ja polttoainetta mukana. Vauhti on ainakin ollut pari edellistä hiihtopäivää varsin kohdallaan.

  Muokkaa
  Vastaa
 2. Leena rannikko

  Jos teillä on sielä vilpakkaa niin täällä on tukalan kuumaa. +26-27, joten pihatöistä ei tule mitään. Koirakin on ihan veltto ja vasta illasta piristyy. Hyvää lepopäivää, levon jälkeen hiihto varmaan maistuu. Kiitos onnitteluista. T. Sannin äiti Leena

  Muokkaa
  Vastaa
 3. Koirakummi

  Koirakummilta terveiset Minnalle! Kiitos kun olet jaksanut viihdyttää meitä viime viikot 🙂 Seikkailujasi on iloa ja kunnia seurata; olet upea esimerkki -niin naisille kuin miehille- rohkeudesta ja peräänantamattomuudesta. Hyvää ja turvallista loppumatkaa teille kaikille!

  Muokkaa
  Vastaa
 4. Camilla Pelin

  Täällä kotisohvalla käännän huolestumisen positiivisen ajattelun puolelle ja hoen että olikin aika teidän viimein kohdata kunnon tuulet ja lumimyräkkä…jaksamisia, jaksamisia!

  Muokkaa
  Vastaa
 5. Koirakummi

  Koirakummilta terveisiä Minnalle, joka on jaksanut viihdyttää meitä kerta toisensa jälkeen huimilla seikkailuillaan. Olet upea esimerkki rohkeudesta ja peräänantamattomuudesta. Hyvää ja turvallista loppumatkaa teille kaikille!

  Muokkaa
  Vastaa
 6. Pirjo

  Sain viestiä ja Kyllä on Hyvät taivaltajat Äänekoskella asti juotu kaffet Teijän kunniaksi! Hengessä mukana seurataan Teidän kulkemista, tsemppiä paljon kun joudutte nyt pitämään majaa samassa paikassa. Minnalle Paljon terveisiä ja halaus, Sinun kauttasi seuraamme täällä jännittävää koitostanne. Porukassa on voimaa!!!

  Muokkaa
  Vastaa

Kerro, kysy, kommentoi!