21.4.2019 / Päivä 16
16,8 km
7 legiä
korkeus: 475 m
sää: aamu -7C, puolipilvinen, heikko pohjoistuuli; päivä -7C, puolipilvinen, tuiskulunta ja navakka pohjoistuuli; ilta -13C, kirkas ja navakka pohjoistuuli
sijainti: N 78,77534° E 016,71511°

Mitä tänään ajattelin

Täällä hiihtäessä ajantaju tai sen merkitys on jotenkin erilainen kuin kotona arjessa. Esimerkiksi aikaa mitataan legeinä: 50 minuuttia hiihtoa ja 10 minuutin tauko on yksi legi. Mutta ei sekään niin minuutilleen ole. Merkittävää on kuitenkin että legi edellyttää etenemistä: paikallaan seisominen ei täytä legin määritelmää. Gregoriaaninen kalenteri menettää kokonaan merkityksensä. Meidän ajanlaskumme mukaan nyt on 16. päivä. Ja meidän kalenterissa päiviä on kokonaisuudessaan 19. Olemme siis varsin lähellä loppua. Ei maailma siihen toki lopu, mutta retkemme kuitenkin.

Ehkä sen vuoksi ajatukset karkaavat jo tulevaan. Tänään aamulla mietin miltä tuntuu kun WC:hen mennessä ei tarvitse ottaa lapiota mukaan ja lumi ei tuiskua paljaaseen takapuoleen. Se saattaa tuntua oudolta. Sain myös sellaisen idean, että arkkitehti- ja rakennesuunnittelijaopiskelijoiden pitäisi suorittaa pakollisena opintokokonaisuutena kahden viikon talvinen oleskelu teltassa. Kosteuden hallinta rakenteissa saisi kokonaan uuden merkityksen kun sen kokee omissa luissaan. Joko oppii tai kärsii. Myös koti ja rakkaat siellä ovat tulleet yhä useammin mieleen. Heitä on jo kova ikävä.

Vielä eläinraportti Lukalle: nyt kun olemme palanneet meren tasolle olemme taas nähneet eläimiä: ainakin hylje, poro ja kiiruna on bongattu.

Kuvassa: Höglandvatnetin ”rantakallioita”. (kuva: Korpi-Jaakko)

– Tero

2 kommenttia julkaisussa “Mita tanaan ajattelin

 1. annavarakas

  Niin, ei kannata olla varma ettei kotona tarvitse ottaa vessaan mentäessä lapiota. Ei ole ollut paljon aikaa siivota. 🙂 Lukan ajanlaskussa eletään toista viikkoa uuteen kertaan. Hän laskee tunteja ylihuomiseen jolloin saa Temperasta uusia mustia tusseja. Hyvää loppuretkeä koko retkikunnalle!

  Muokkaa
  Vastaa
 2. Outi

  Kiitos retkeilijöille blogikirjoituksista! On ollut ihana lukea kuulumisia ja seurata reissun kulkua. Kuvien ja tekstien kautta pääsee vähän niihin fiiliksiin ja maisemiin mukaan mitä siellä voi saavuttaa. Tsemppiä loppuretkelle koko retkikunnalle!

  PS. Superterkut Elinalle! Kortti on tullut jo perille ja hh on ollut kuumana. 🙂
  Terkuin Outi

  Muokkaa
  Vastaa

Kerro, kysy, kommentoi!