14.5.2018 / Päivä 20
24,70 km
8 legiä (60min)
korkeus: 2444m
sää: aamulla tuulista (15-20m/s), lähdön hetkellä n. 10m/s ja nolla tuulta leirissä illalla. Pakkanen kirrannut iltaa kohden. Aurinkoista nyt, päivällä heikkoa lumisadetta lumipöllyn lisäksi.
sijainti: N66.42238 W044.20955

Matka jatkuu

Aamulla lähtöä myöhäistettiin, kun odoteltiin tuulen laantumista. Kymmenen tienoilla aloimme kaivelemaan telttoja kinoksista ja siinä olikin parin legin pituinen homma ja lunta kuutioittain.

Hieman ennen puolta päivää pääsimme suksille. Vastatuuli oli edelleen raju, ei se niin pahalta ollut tuntunut siinä teltan ja tuulimuurin suojassa puuhastellessa. Alkuun matkanteko olikin hidasta, mutta sääennusteen mukaisesti keli parani iltaa kohti ja telttoja pystytimme iltayhdeksältä lähes täysin tyvenessä.

Viimeisellä legitauolla pisti taas silmään hieno maisema. Se on valkoista, sinistä, valoa ja varjoja. Yksi lähes jokapäiväisistä ilmiöistä on halot auringon ympärillä. Hienoin tähän asti näkemistäni oli halorengas auringon ympärillä ja toinen rengas sitä vastaan poikittain koko taivaankannen ympäri. Oli upea!

Tälle päivälle jäljellä vielä tankkaus ja sauvan korjaus. Sitten makuupussin zzz.

Terkuin Satu

Kuvassa: Rytmiryhmä hiihtelee (kuva:Nina)

5 kommenttia julkaisussa “Matka jatkuu

 1. Pia Grahn

  Rautaisia mimmejä olette kyllä! Nyt toivon mukaan puhurit pysyvät poissa ja kepeyttä lykkimiseen. Voikaa hyvin. Frida: Grattis på Sofe-dagen.

  Muokkaa
  Vastaa
 2. Päivi

  Jes likat! Upeeta että pääsitte taas hiihtoa jatkaa, varmaa poltellut kovasti. Myrskyssä lepäilykin on haasteellista mutta uskon että voimia ootte saaneet kerättyä ja menomono vipattaa. Tsemppirutistus!

  Muokkaa
  Vastaa
 3. Camilla Pelin

  No niin..mukavaa luettavaa! Hyvä te! Ja loppumatka on sitten ”vain” alamäkeä minun topografiani ja toivomukseni mukaan..😉 Frida, odotamme sitten kasoittain kuvia, onko dronella ollut käyttöä?

  Muokkaa
  Vastaa
 4. Tomi

  Hienoa että matka jatkuu! Toivottavasti pääsette hyvään vauhtiin. Miten Minna jakselet? Lätkäuutisia: Suomi pelasi tänään upeasti voittaen USA:n 6-2 ja eteni lohkovoittajana puolivälieriin jossa vastaan tulee Sveitsi.

  Muokkaa
  Vastaa

Kerro, kysy, kommentoi!