Kurssit 2020:

  • Iso-Syöte, Pudasjärvi; 4.-5.1.2020 (Korpi-Jaakko)
  • Messilä, Lahti; 25.-26.1.2020 (Korpi-Jaakko)
  • Tampereen seutu; .1.-2.2.2020 (Korpi-Jaakko)
  • Solvalla, Nuuksio – VAIN NAISILLE; 15.-16.2.2020 (Teirasvuo)
  • Solvalla, Nuuksio; 22.-23.2.2020 (Wikström)
  • Niittylahti, Joensuu; 10.-11.2.2020 (Korpi-Jaakko)

Johdatus arktiseen hiihtovaeltamiseen avaa ladun talviseen luontoon ja arktisille lakeuksille. Suomen talvi tarjoaa hyvän ympäristön vaativilla hiihtovaelluksilla tarvittavien tietojen ja taitojen oppimiseen sekä välineisiin tutustumiseen.

Kaksipäiväinen kurssi alkaa sisätiloissa neljän oppitunnin teoriapaketilla, jota seuraa yön yli kestävä harjoitusretki. Retkellä yövymme teltoissa samaan tapaan kuin arktisilla hiihtovaelluksilla ja retkikunnissa. Kurssin pääpaino on tekniikkoihin, välineisiin ja rutiineihin tutustumisessa käytännön harjoittelun kautta. Samalla pääset tutustumaan saman henkisiin ihmisiin ja tuleviin vaelluskavereihisi.

Kurssin opetusaiheisiin kuuluu:

Kurssilla käsitellään teoriaopetuksena ja käytännön harjoituksissa:

– tunturialue vaellusseutuna ja liikkuminen puuttomalla alueella
– majoittuminen telttaan ”retkikuntatyyliin”
– majoittuminen lumeen
– vaativan vaelluksen muonitus
– vaativan hiihtoretkikunnan varustus

Itseopiskeluun ja kurssille valmistautumiseen suosittelemme ANKARAT avotunturit -kirjaa, jonka kurssilaiset saavat alennettuun hintaan.

Osallistujilta ei edellytetä aiempaa retkeilykokemusta.

Osallistujilta edellytetään kohtalaista fyysistä kuntoa, seikkailumieltä, säähän sopivaa talvivaatetusta, lämmintä makuupussia, makuualustaa ja hiihtovälineitä (myös latusuksilla pärjää). Tarvittavia varusteita on myös mahdollista vuokrata rajatusti. Osallistujan tulee olla täysi-ikäinen. Alle 18-vuotiaat ovat tervetulleita täysi-ikäisen holhoojan seurassa.

Hinta: 195 eur (sis. ALV 24%)

Hinta sisältää: opetusmateriaalin, opastuksen sekä harjoitusvaelluksella käytettävän ahkion, teltan ja keitinlaatikon keittimineen sekä yhteisen erikoisvarustuksen.

Osallistujamäärä: 6-12 hlö

Ilmoittaudu täällä!

Kursseilla noudatetaan Ankarat avotunturit kurssi- ja matkaehtoja.

Menu