13.4.2019 / Päivä 9
13,6 km (+ n. 700 vert.m), ilman ahkioita
5,5 legiä
korkeus: 1001 m
sää: koko päivän -8C, pohjoistuulta, pilvistä ja sumuista, ajoittain hyväkin näkyvyys johonkin ilmansuuntaan
sijainti: N 78,97275° E 016,56856°

Huipulle!

Rauhallinen yö Newtontoppenin perusleirissä vain kivenheiton päässä kahdesta matkamme tavoitteesta: Newtontoppenin huiputuksesta ja 79 leveyspiirin ylityksestä.

Aamulla sää mainio: muutama aste pakkasta, kevyttä tuulta ja melko selkeää. 7:30 aamukuuntelussa Jaakko ilmoittaa odotetusti sään sallivan suunnitelman mukaisen päiväohjelman ja niin lähdimme klo 9:00 hiihtämään kohti Newtontoppenia.

Nousimme hiihdettävää länsirinnettä vuorenharjalle ja jakoimme siitä edellen pohjoiseen kohti huippua. 3 legiä hiihdettyäme saavutimme sumuisen huipun. Hetken odoteltuamme näkymät alkoivat aueta pieniksi hetkiksi ja saimme nauttia Huippuvuorten huikeistä maisemista. Pakolliset huiputuskuvat otettuamme lähdimme paluumatkalle kohti leiriä vapaamuotoisena ryhmänä, kunkin valitessa itselleen parhaiten sopivan laskureitin. Itse valitsin eteläisen, loivan ja pitkän rinteen tavoitteena piirtää koskemattomalle hangelle kauniita telemark-kaaria. Yritys hyvä kymmenen, tulos haparoiva neljä ja kolmet pannut. Mutta hauskaa oli!

Kaikki palasivat leiriin klo 15:00 mennessä, minkä jälkeen lounas ja vapaamuotoista lorvailua. Mukava päivä.

– Tero

Kuvassa: Retkikuntaa matkalla huipulle. (kuva: Kaisa)

PS. Pete: Kyllä, varmastikin icebow. Mutta kyllä myös diagnoosiin aikaisen vaiheen ns. Betrien harhasta. 😀 – Korpi-Jaakko

PPS. Kaisalle synttärionnittelut ja halaus huomisen johdosta! – Isä

6 kommenttia julkaisussa “Huipulle

 1. Kossu

  Onnittelut Newtontoppenin huiputuksesta. Ja ei muutakuin hanaa ja kohti seuraavaa huippua. Tehdän hiihdätte reissun 2 viikossa tuolla tandilla ellei kelit heikkene tai lisälenkki veteraania pohjoiseen kiinnosta 😂

  Muokkaa
  Vastaa
 2. Kaisa

  Kiitos onnitteluista! ❤️ Niin mahtavaa seurata teidän reissukuulumisia, hyvin te vedätte! 👍

  Muokkaa
  Vastaa
 3. Tuula Kallunki

  Hieno juttu! Onneksi olkoon huiputuksen johdosta! Hyvä blogi. Sitä on mukava lukea. Terkkuja rakkaalle pikkuveljelle toivoo sisko Tanskasta.

  Muokkaa
  Vastaa
 4. Kari Ennola

  Icebow olisi kai auringon suuntaan, tuossa kuvassa oleva kaari on myötäaurinkoon ja muistuttaa kyllä suuresti netin kuvia snowbowsta. Uskoisin kyllä teidän ekan määrityksen olevan oikea.

  Muokkaa
  Vastaa
 5. Outi

  Kaisalle onnenhalaus ja suotuisaa matkan jatkoa! T. Kapua Outi

  Muokkaa
  Vastaa
 6. Kari-Pekka Hietala

  Onnitelut huiputuksesta! Vähän on henkisiä vaikeuksia lukea noita hienoja blogipäivityksiä, tosin tuo vasta paistettu pulla ja kahvimuki aurinkoisella kuistilla vähän helpottaa asiaa. Hieno reissu teillä. Tsemppiä tuleville legeille. Terveisin K-P

  Muokkaa
  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *