Huippuvuorille!

Huippuvuoret 2019 -retkikunta vaeltaa Huippuvuorten kylmillä rannoilla ja terävillä huipuilla 5.4.-26.4.2019.

Retkikunnan seuraaminen

Olet tervetullut seuraamaan retkikuntamme matkaa arktisilla lakeuksilla! Kesää kammoksuvien nojatuolimatkailijoiden iloksi:

– Retkikunnan kulkema reitti ja viimeisin tunnettu sijainti näkyvät alla olevassa kartassa.
(Mikäli kartta ei toimi, löytyy se myös suoraan Social Hiking -palvelun sivulta.)
– Retkikunta kirjoittaa kuulumisistaan päivittäin Avotunturit-blogiin.

Karttapalvelun kanssa on ollut ajoittain teknisiä ongelmia. Mikäli päivittäiset pisteet eivät tunnu ilmestyvän kartalle, ei ole syytä hätääntyä. Jos saamme tiedon ongelmista, pyrimme lähettämään päivittäisen sijaintilinkin:
@avotunturit Twitteriin
– ja sisällyttämään sen päivittäiseen Avotunturit-blogikirjoitukseen.

Tietoa retkikunnasta

Tämän vuotinen retkikunta koostuu neljästä telttaparista eli kahdeksasta arktisesta retkeilijästä:

– Jaakko ”Korpi-Jaakko” Heikka ja Kaisa
– Elina ja Otso
– Merike ja Keijo
– Olli ja Tero

Retkikunta viettää suksilla ja telttamajoituksessa 19 päivää. Hiihto aloitetaan Huippuvuorten ”pääkaupungista” Longyearbyenistä ja päätetään merijäälle jonnekin hylätyn Pyramidenin kaivoskylän edustalla. Sieltä laiva noutaa retkikunnan takaisin hampurilaisten, suihkun ja keskuslämmityksen maailmaan – ainakin jos jäätilanne sallii! Siinä välissä retkikunnan tavoitteena on hiihtää noin 300 kilometrin lenkki ja huiputtaa Newtontoppen (1713m) ja Perriertoppen (1712m). Reittisuunnitelma elää keli- ja jäätilanteen mukaan, jota voi seurata osoitteessa: polarview.met.no. Nyt lähdön kynnyksellä jäätilanne Isfjordenin ympäristössä näyttää kelvolliselta ja Austfjordenilla puolestaan jopa poikkeuksellisen hyvältä.

Syvällisempää tietoa kaipaavat voivat tutustua esimerkiksi aiemman Huippuvuoret 2015 -retkikunnan kirjoituksiin kohteesta, varusteista ja ruuasta sekä valmistautumisesta. Vaikka vuodet eivät ole veljeksiä, on retkikunnissa paljon yhteistä. Tosin, erojakin löytyy mm. reittisuunnitelmaan ja olosuhteiden pakottamiin muutoksiin liittyen.

Terveisiä retkikunnalle?

Retkikunnalle voi lähettää viestejä:

– kommentoimalla blogi-kirjoituksia (Kommenttien julkaisussa ja päätymisessä retkikunnalle on valitettavasti viivettä, mutta kyllä ne tulevat perille.) tai
– lähettämällä sähköpostia osoitteeseen pohjoisemmas@gmail.com.
– Myös Facebook– ja Twitter-viestit saattavat tavoittaa meidät.

Retkikunnan yhteyshenkilönä toimiva Matias Utriainen välittää kuulumiset retkikunnalle aika ajoin ja retkikunta vastaa niihin kykyjensä ja halujensa mukaan.

Retkikunta toivottaa hyvää kevättä kaikille ja siirtyy suksille!