10.4.2019 / Päivä 5
16.2 km
8 legiä
korkeus: 650 m
sää: aamu +1C, tyyni, pilvinen ja sumuinen; päivä +4C (!!!), tyyni, ajoittain märkää lumisadetta; ilta -3C, pohjoistuulta, puolipilvistä
sijainti: N 78,62040° E 017,48639°

Hikinen aamu ja siitä eteenpäin

Koko yö ja aamu kului makuupussissa vaatteita vähennellen ja vetoketjuja availlen. Oli tosi lämmin yö. Aamu Gipsdalenin laaksossa oli mussu (sumuinen ja harmaa).

Ensimmäinen legi hiihdettiin vielä tasaista ja sen jälkeen kiemurreltiin moreenilabyrintissä pari legiä ylös alas etsien reittiä, lämpötila +4 ja lievä vesisade.

Tästä eteenpäin päästiinkin päivän aiheeseen: (vielä suht raskain pulkin) 5 hikistä legiä ylöspäin Florabreenin jäätikkövirtaa n. 550 vertikaalimetriä ja matkaa n. 6 km. Osassa jyrkkää rinnettä väki jakautui viuhkamuodostelmaan parhaita nousulinjoja hakien, lopulta kuiten kin kaikki samassa leirissä Minkinfjelletin juurella. Keli jäähtyi jäätikölle noustua ja leiriä pystytettäessä pakkasta -3 °, taivas kirkastumassa.

Suuremmilta havereilta vältyttiin ja kaikki voimissaan, mitä nyt yks teltanvetari kiukuttelee.

-Otso

Kuvassa: Florabreenin loppupäässä. (kuva: Kaisa)

Yksi kommentti julkaisussa “Hikinen aamu ja siitä eteenpäin

  1. Terttu Paloniemi

    Terveiset Rovaniemeltä,täällä tuntuu olevan kylmempi kun teillä siellä. kiva seurata teidän plokia ja elää mukana matkassa. Terkut Elinalle. Terttu

    Muokkaa
    Vastaa

Kerro, kysy, kommentoi!