11.5.2016 / Päivä 18
25,1 km / 340,4 km yhteensä (noin 600 kilometristä)
8,5 legiä (a 50min)
korkeus: 2340 m
sää: aamu +6°C, aivan tyyni, pilvinen; päivä +3°C, heikko tuuli, lumikuuroja, pilvistä; illasta lumikuurot loppuneet ja pilvipeite ohentunut
sijainti: N 66,2253 W 042,8299

Elämää haisevien sukkien varjossa

Kolmatta viikkoa neliömetrillä, jota päädystä rajoittaa kompakti minikeittiö ja jalkopäädystä varustekassit. Kumarassa ollen voi satunnaisesti onnistua väistelemään katosta roikkuvia himmeleitä. Koristeena näyttäisi tänään olevan merinoa ja Lorpenia. Ikkunasta näkyy ruudukoitu kellertävä harmaus. Vilpoisa tuuli hyväilee pohjaväriltään mustien, sittemmin kellertävänharmaiden, damaskien verhoamia muodokkaan lihaksikkaita reisiäni.

Kasvoni, joissa on tällä kertaa hunajanaamio Kälviän apteekista, saavat pari tuntia aamuin illoin höyrykylpyjä. Ih mekös tuo, että naama loistaa. Kynteni päätin tänään leikata lyhyiksi, sehän on nyt muotia, ja ranskalainen lakkaus mustalla. Varpaissa in on punainen marmoroitu lakkaus. Ranskalaiset letit laitoin aika tiukkaan päätä myöten, geelinä Lurpakka. Muuten muoti täällä on mustapainotteista, sopiihan se musiikkiin, jota paljon täällä kuuntelen. Kyseinen musiikki sopii hyvin sekä hiihtoon että kirkonpolttoon.

Mitä tulee alusvaatetukseen, suosin korkeavyötäröistä mallia, jota ennen tavattiin vain mumoilla. Uhkeat rintani olen sullonut edestä avattaviin tiukkoihin liiveihin, jotta näyttäisin enemmän teiniltä. Nuorekas olemushan on täällä valttia, kielenkäyttö mukaan lukien. Lurjus sanoi aamulla erään anatomisen rakenteen nimen, sitä sitten toistin pitkin päivää. Keli oli tahmea, vaikka viilasimme ja höyläsimme karvojamme pitkin päivää.

Muodista vielä sen verran, että verkkohousut on täällä yleiset. Vähän hävettä kun itsellä on kokomustat. Sieltä ei näy läpi HC Arctic Feminist -klubin tuntomerkki, karvaiset sääret. Sisustukseen palatakseni, mattona on silver kohokuviolla ja seinissä kaarevat linjat. Katossa on vähän näkkileipää ja verkkoa. Samanlaista verkkoa olen nähnyt 80 -luvulla rokkareiden sisustusgenressä. Kattoon naulattu saapas muistuu myös mieleeni noilta ajoilta. Täällä sen virkaa toimittaa muovisukkakokoelma.

Tuoksuna meillä on harvinaisempi suitsuke, jota ajattelin tuoda tuliaisena. Pähkinät, teepussit ja kuivatut hedelmät ovat muita yleisiä tuliaisia Grönlannista. Reilun viikon kuluttua ajattelin vaihtaa residenssiä, mutta sihen asti; viihtyisää iltaa kaikille.

T. Sisustusbloggari Mummo ahtaalla

Ps. Ruusu: Voisitko varata ajan Hämeenkadun Glohair Jennille (tai muu) 28.5. la klo 15 (tai 14), jos saa. Normisetti.

Kuvassa: Elämää haisevien sukkien varjossa ei-sistusbloggaavien köriläiden kaksiossa.

Retkikunnalla kaikki hyvin.

3 kommenttia julkaisussa “Elämää haisevien sukkien varjossa

 1. Ruusu

  Jennille varattu aika 28.5 klo 14 😀 Vika netissä varattavissa ollut aika ois ollut klo 13 mutta soittamalla sopi myös klo 14. Tervetuloo sit maanantaina meille, toivottavasti viihdyt vaik meiän sisustustyyli hieman erookin tosta sun totutusta!

  Muokkaa
  Vastaa
 2. Heidi Lakkala

  Nyt vasta älysin blogisi. Kivasti kirjoitat. Ja ennenkaikkea kiva, että olet kuosissa – vieläpä timmissä 🙂 Tsemppiä loppukilsoille. Heidi ja pojat

  Muokkaa
  Vastaa
 3. Tuija Seppälä

  Mahtavaa, että Kälviä saa olla mukana edes rasvatuubin muodossa. Mukavan tuntuista menoa. Niinalle terveisiä!

  Muokkaa
  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *