Ankarat avotunturit -koulutusohjelmaa pyörittää joukko kokeneita oppaita ja omien erikoisalojensa asiantuntijoita.

Oppaat

Jaakko "Korpi-Jaakko" Heikka

Jaakko ”Korpi-Jaakko” Heikka
yrittäjä, erä- ja luonto-opas

Korpi-Jaakko on intohimoinen ulkoilmaihminen, jonka sydäntä lähimpänä ovat vaativat talvivaellukset ja luontoyhteyden kehittäminen. Jaakko on johtanut ja opastanut retkikuntia Pohjoismaissa, Islannissa ja Grönlannissa. 2016 Jaakko opasti ensimmäisen kaupallisen suomalaisen Grönlannin ylityksen. Lisätietoja Korpi-Jaakon sivuilta (englanniksi).

Sähköposti: korpijaakko@avotunturit.fi

Thomas

Thomas Wikström
monen alan erikoismies sekä erä- ja luonto-opas

Thomas on Ankarat avotunturit -tiimin jäätikkö- ja lumiturvallisuusspesialisti, joka viihtyy yhtälailla lumella ahkio perässä kuin jyrkällä rando-sukset jalassa sekä köydenpäässä kallioilla ja jäällä. Thomas on tehnyt mm. kuukauden kestävän retkikunnan Patagonian pohjoisjäätikölle ja retkeillyt Huippuvuorilla sekä eripuolilla Pohjois-Skandinaviaa.

Sähköposti: thomas@avotunturit.fi

Nina

Nina Teirasvuo
monen alan asiantuntija, ja erä- ja luonto-opas

Vaikka Nina viettääkin pääosan työajastaan toimistossa, vetää veri ulos aina mahdollisuuden tullen. Nina on työskennellyt aiemmin mm. koiravaljakko-oppaana Pohjois-Suomessa ja hiihtänyt Islannissa, Huippuvuorilla ja Grönlannin yli. Nina on ensimmäinen ja (toistaiseksi) ainoa suomalaisnainen, joka on hiihtänyt Grönlannin jäätikön yli kahdesti.

Sähköposti: nina@avotunturit.fi

Vaiska2

Kari ”Vaiska” Vainio
sissikouluttaja (evp); emeritus talvivaellusguru

Vaiska on suomalaisen arktisen retkeilyn ”grand old man” ja Ankarat avotunturit -koulutusohjelman isä. Vuosikymmenten aikana Vaiska on johtanut ja opastanut retkikuntia Pohjoismaissa, Huippuvuorilla, Grönlannissa, Alaskassa, arktisessa Kanadassa ja monessa muussa maailman kolkassa. Vaiska lopetti aktiivisen opastamisen keväällä 2019, mutta jatkaa Ankarien avotuntureiden taustatukena.

Sähköposti: vaiska@avotunturit.fi

 

Kouluttajat

Heikki Karinen
lääketieteen tohtori

Kun kysymys on syrjäisille seuduille suuntaavien vaativien retkikuntien lääkintähuollosta ja ensiavusta on Heikki Karinen kiistatta mies paikallaan ja maailmanluokan asiantuntija. Heikki on toiminut retkikuntien lääkärinä mm. Mount Everestillä ja Pohjoisnavalla. Heikki vastaa retkikuntien lääkintähuoltoon liittyvästä erikoiskoulutuksesta.

Valtteri Kokkoniemi
radioamatööri ja aktiivinen ulkoilmaihminen

Valtteri on radioamatööri ja elektroniikasta kiinnostunut intohimoinen ulkoilmaihminen, jolla on laaja ymmärrys arktisten retkikuntien käyttämistä viestijärjestelmistä ja käytännön kokemusta viestiyhteyksien järjestämisestä esimerkiksi Huippuvuorilta. Valtteri vastaa retkikuntien viestintään liittyvästä erikoiskoulutuksesta.

Ville Saarinen
koulutettu hieroja, urheiluhieroja, joogaohjaaja sekä erä- ja luonto-opas

Villellä on 20 vuoden kokemus kehonhuollosta niin arkielämässä kuin vaativilla kesä- ja talvivaelluksilla sekä vuorikiipeilyretkikunnissa. Ville on mm. hiihtänyt eripuolilla Skandinaviaa ja Islannissa sekä kiipeillyt ja laskenut Himalajan vuorilla. Ville vetää retkeilijän lihashuoltokurssia ja pitää meidät fyysisesti toimintakuntoisena.

Yksi kommentti julkaisussa “Oppaat

  1. Pingback: Hiihtovaellusasiaa Yle Puheella - Ankarat Avotunturit (Edit)

Kommentit ovat pois käytöstä