Ankarat avotunturit -koulutusohjelmaa pyörittää joukko kokeneita oppaita ja omien erikoisalojensa asiantuntijoita. Talvikaudella 2016-2017 mukana ovat:

Oppaat

Vaiska2

Kari ”Vaiska” Vainio
sissikouluttaja, evp

Vaiska on suomalaisen arktisen retkeilyn ”grand old man” ja Ankarat avotunturit -koulutusohjelman isä. Vuosikymmenten aikana Vaiska on johtanut ja opastanut retkikuntia Pohjoismaissa, Huippuvuorilla, Grönlannissa, Alaskassa, arktisessa Kanadassa ja monessa muussa maailman kolkassa.

Sähköposti: vaiska@avotunturit.fi

Korpijaakko0

Jaakko ”Korpijaakko” Heikka
erä- ja luonto-opas

Korpijaakko on intohimoinen ulkoilmaihminen, jonka sydäntä lähimpänä ovat vaativat talvivaellukset. Jaakko on johtanut ja opastanut retkikuntia Pohjoismaissa, Islannissa ja Grönlannissa.

Sähköposti: korpijaakko@avotunturit.fi

Thomas

Thomas Wikström
monen alan erikoismies sekä erä- ja luonto-opasopiskelija

Vaikka Thomas vasta opiskeleekin erä- ja luonto-oppaaksi on hän ehtinyt liikkua runsaasti arktisissa oloissa jo sitä ennen. Thomas on tehnyt mm. kuukauden kestävän retkikunnan Patagonian pohjoisjäätikölle ja retkeillyt Huippuvuorilla kesä- ja talvikaudella sekä eripuolilla Pohjois-Skandinaviaa.

Sähköposti: thomas.wikstrom@wamanagement.fi

Nina

Nina Teirasvuo
projektipäällikkö ja erä- ja luonto-opasopiskelija, entinen koiravaljakko-opas

Vaikka Nina toistaiseksi viettääkin työaikansa toimistossa, vetää veri ulos aina mahdollisuuden tullen. Nina on työskennellyt aiemmin mm. koiravaljakko-oppaana Pohjois-Suomessa ja hiihtänyt Islannissa, Huippuvuorilla ja Grönlannin yli. Työnsä ohessa Nina opiskelee parhaillaan erä- ja luonto-oppaaksi

Sähköposti: nina.teirasvuo@gmail.com

Kouluttajat

Heikki Karinen
lääketieteen tohtori

Kun kysymys on syrjäisille seuduille suuntaavien vaativien retkikuntien lääkintähuollosta ja ensiavusta on Heikki Karinen kiistatta mies paikallaan ja maailmanluokan asiantuntija. Heikki on toiminut retkikuntien lääkärinä mm. Mount Everestillä ja Pohjoisnavalla. Heikki vastaa retkikuntien lääkintähuoltoon liittyvästä erikoiskoulutuksesta.

Valtteri Kokkoniemi
radioamatööri ja aktiivinen ulkoilmaihminen

Valtteri on radioamatööri ja elektroniikasta kiinnostunut intohimoinen ulkoilmaihminen, jolla on laaja ymmärrys arktisten retkikuntien käyttämistä viestijärjestelmistä ja käytännön kokemusta viestiyhteyksien järjestämisestä esimerkiksi Huippuvuorilta. Valtteri vastaa retkikuntien viestintään liittyvästä erikoiskoulutuksesta.