19.5.2018 / Päivä 25
41,80 km
13,25 x50min legiä
korkeus: 2059m
sää: koko päivän erinomainen, eli aurinkoa ja vähän sivu/takatuulta
sijainti: N66.10332 W041.50920

400 km & 40 km

Takana 13,5 tunnin hiihtopäivä, huhheijaa! Tulimme juuri leiriin ja aloitimme huoltotoimenpiteet eli lumen sulatusta, bensojen pullotusta, ruuan laittoa ja kehonhuoltoa. Siksi blogimme on aika tynkä..

Aamulla herätessämme totesimme ilmassa olevan loppukirin tuntua. Tarkoituksenamme jäljellä olevasta 190 kilometristä 40 km päivässä, jäimmehän eilen hieman tavoitteesta jälkeen huonon sään vuoksi. Heräsimme klo 4 ja klo 6 jälkeen olimme jo suksilla.

Sää oli mitä hienoin pitkästä aikaa! Tuntuu että viimeiset viikot on tullut hiihdettyä pääosin kovassa tuulessa, lumisateessa tai whiteoutissa, joten oli piristävää vaihtelua nähdä eteensä. Päivän mittaan viimeisetkin pilvet hävisivät taivaalta ja tuuli kääntyi myötätuuleksi ensimmäistä kertaa koko reissun aikana!

Kilometritavoitteeseen eli 40 kilometriin päästiin hieman pitkäksi venähtäneen 13 legin päätteeksi. Puolivälissä päivää tuli myös ylitettyä 400 kilometrin haamuraja! Hieno hiihtopäivä. TJ5 eli aamut alkavat käydä vähiin.

Kolmikko, eli Sanni, Frida ja Minna

Kuvassa: 400km rikki! Oujee! (kuva:Nina)

14 kommenttia julkaisussa “400km ja 40km

 1. Kaarina Keränen

  Ootta te mahottomia mimmejä…Minna ja kumppanit…jännityksellä seuraan teidän matkaanne..toivon myötäisiä tuulia matkaanne..

  Muokkaa
  Vastaa
 2. Mirja Vilmi

  Rukouksen voima on ihmeellinen..Kiitos siitä hänelle joka säät ja ilmat säätää.

  Muokkaa
  Vastaa
 3. Kari

  Tulihan se vastaus, siis hyvänä hiihtopäivänä yli 40 kilsaa. Onnea loppumatkaan, älkää kuitenkaan tappako itseänne vauhdin pitoon.

  Muokkaa
  Vastaa
 4. Päivi

  Mahtavaa likat!!! Alkaa matka käydä vähiin…tsemppirutistus loppukilsoille. Tasiilaqissa plussan puolella keli

  Muokkaa
  Vastaa
 5. Pylkkänen ja muut kimmot

  Kovimmat kimmot lähettää Sannille ja kumppaneille tsemppiä vikoille hiihtopäiville, vielä jaksaa jaksaa! Päivien tuntimäärät alkaa kuulostaa meidän reissuilta tutuilta, kilometrimäärissä olette hieman edistyneempiä.. Toivottavasti voi vielä maistuu! ;D

  Muokkaa
  Vastaa
 6. Suvi Kirkkonummelta

  Onnea 400 kilsan täyttymisestä 😊 ja kovasti tsemppiä ja jaksamista loppumatkaan sekä toki toivotaan, että ilmakin on suotuisa. Tänään ei tarvitse jännittää miten Suomelle käy MM- finaalissa sillä emme ole pelaamassa finaalissa… mutta kesäiset ilmat onneksi jatkuu 😊 Isot tsempit teille. Huikeeta lukee blogia 😊

  Muokkaa
  Vastaa
 7. Kuuraparta

  Vielä yhen tuulisen päivän sano järjestäväsä pakkasukko, ihan vuan pirruuttaan : D. Nauttikkeehan viel, kohta alakkaa arki : ).

  Muokkaa
  Vastaa
 8. Camilla Pelin

  Olemme hengessä mukana, olette mahtavia! Jaksaa, jaksaa!

  Muokkaa
  Vastaa
 9. Johanna Nousiainen

  Hyvä hiihtopäivä! Täällä ollaan hengessä mukana, odotettuja nämä tilanneraportit. Ennusteet näyttävät kökköä säätä tiistaille – kunpa olisivat väärässä.

  Voimia ja iloista mieltä rutistukseen :)! On toi hienoa hiihdellä Grönlannissa kaukana kaikesta.

  Muokkaa
  Vastaa
 10. Tuomas karjalainen

  Onnea kelien suhteen ja voimia loppukiriin Ninalle ja koko muulle porukalle. Hitto tätä on ollu mielenkiintosta seurata ja jännemmäksi käy. Pitäkää huolta toisistanne ja tsemppiä.

  Muokkaa
  Vastaa
 11. Hanna

  Peukku myötätuulelle!! Toivottavasti on suotuisat tuulen ”vireet” myös viimeisinä päivinä.

  Muokkaa
  Vastaa
 12. Pirjo

  Ihan mahtavaa! Varmasti huippufiilikset kun kilometrit vähenee! Toivomme myötätuulta loppukilometreille! Huippumimmit! Hengessä mukana! Minnalle halaus! 😀👍🤸🏋️🎿

  Muokkaa
  Vastaa
 13. Hanne

  Hienoa, hienoa! Yhä edelleen innolla ja ihaillen täällä seuraan. Tsemppiä ja upeita hiihtopäiviä sinne teille! Kesäisestä Helsingistä terveiset!

  Muokkaa
  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *